این جزوه از تدریس اینجانب در نیمسال دوم 92-93 در موسسه غیرانتفاعی عمران و توسعه توسط آقای حسن رشیدی نوتبرداری شده است.
این جزوه هنوز بازبینی نشده است و تبعاً برخی ایرادات در این جزوه محتمل خواهد بود
جزوه در 103 صفحه در فرمت پی دی اف و به صورت تایپی میباشد.
منتظر نظرات دوستان خصوصاً نظرات انتقادی و اصلاحی جهت بهبود جزوه برای ویرایشهای بعدی جزوه هستم.
این جزوه شامل مباحث زیر است :
تیر ورقها ( تنشها مجاز برشی و خمشی ، تیرورق با و بدون سخت کننده ، طراحی سخت کننده ها ، سخت کننده های فشاری ، اثر میدان کشش ، طراحی جوش سخت کننده ها و جان به بال تیرورقها)
طراحی اتصالات جوشی ( اتصالات مفصلی با جفت نبشی جان ، اتصال مفصلی با نبشی نشیمن ، اتصال مفصلی با ورق نشیمن و سخت کننده ذوزنقه ای و مثلثی ، اتصالات گیردار در سازه های با سطح شکلپذیری کم و متوسط از نوع WFP به همراه کنترل ضوابط مربوط به ورقهای پیوستگی و مضاعف کننده ، طراحی وصله های جوشی )
طراحی اتصالات پیچ و مهره ای ( طراحی اتصالات تحت برش و کشش به صورت اصطکاکی و اتکایی، اثر اندرکنش کشش و برش ، مقاومت اتکایی ، اتصالات تحت بارهای برون از مرکز)
اتصالات بادبندها ( اتصال بادبند به تیر و ستون ، اتصال بادبند به کف ستون و ستون و اتصال وسط در بادبند ضربدری)
دانلود
۰
۰
۹۳/۰۳/۰۸
احمدرضا جعفری
پاسخ:
پاسخ: تاپیک زیر را نگاه کنید :
http://iransaze.com/ftopict-44238.html
فایلهای ایتبز را دانلود از مقاطع آن خودتان با پسوند xml مقطع بسازید
پاسخ:
پاسخ: تمام قسمتهای سطحی را چه opening و چه خود پی باید در یک لایه رسم کنید. توجه کنید که باید قبل از ایمپوریت به سیف باید خطوط را به سطح تبدیل کرده باشید در جزوه راهنمایی که من دارم مراحل کار را گام به گام توضیح داده ام نگاهی به آن بیاندازید
پاسخ:
پاسخ: این فرآیند کلاً به صورت سعی و خطاست. ابتدا بر اساس تجربه باید یک مقدار برای لنگر مقاوم اسمی حدس بزنید و بر اساس آن یک مقطع انتخاب کنید و سپس کنترل کنید که مقطع مناسب است یا خیر و اگر مناسب نبود مقطع را در جهت مناسب تغییر دهید و دوباره فرآیند را تکرار کنید
پاسخ:
پاسخ: در نرم افزار امکان اعمال این نیرو به صورت خودکار با توجه به وزن حجمی مصالح وجود دارد پس اساساً به هیچکدام از روشهای فوق نیازی نیست
پاسخ:
پاسخ: اول باید توجه کنید که اتصال ستون به کفستون با فرض جوش دورتادور ستون به کف ستون عملاً گیردار است. ولی این گیرداری به صورت کامل فقط با این جوش تامین نمیشود. بیایید برای این موضوع از برهان خلف استفاده کنیم. در مورد بولتها فرض کنید که بولتی استفاده نشده است یا بولتها ضعیف باشند. در اثر لنگر وارده این لنگر سعی دارد که ستون و کف ستون را حول محوری داخل صفحه کف ستون دوران دهد اگر بولتی نباشد یا بولت ضعیف باشد یا کف ستون بلافاصله از روی پی جدا شده و شروع به دوران میکند و یا بخشی از نیرو توسط بولتها تحمل شده و بعد از بولتها بریده شده و کفستون از روی پی جدا میشود. پس تا اینجا میشود نتیجه گرفت که بولتها در ایجاد گیرداری کف ستون تاثیرگذار ند. حال بیایید روی سخت کننده ها بحث کنیم. فرض کنیم که یا سخت کننده ای استفاده نشده یا ابعاد آن مناسب نباشد. در این صورت چون معمولاً جوش درتادوری ستون به کف ستون تامین تمام ظرفیت خمشی مقطع ستون را نمیکند این جوشها برای لنگرهای بزرگتر یک مقدار خاص بریده شده و این بار ستون تمایل دارد که از روی کف ستون بلند شود اما اگر سخت کننده حضور داشته باشد و ابعاد ان مناسب باشد پس از آن این سخت کننده ها هستند که جلوی بلند شدن ستون از روی کفستون را گرفته و اتصال بین کف ستون و ستون را تامین مینمایند. در واقع بولتها وظیفه یکپارچگی اتصال کف ستون به پی و سخت کننده ها وظیفه ایجاد یکپارچگی اتصال ستون به کفستون را دارند.
پاسخ:
پاسخ: هر دو حالت امکانپذیر است هم با تیرچه و هم بدون تیرچه
پاسخ:
پاسخ: چنین ساختمانی مگر اصلاً وجود دارد ؟ خیلی متراژ مهم نیست مهم اینست که متوجه شوم که مطالب را یاد گرفته اید. فایل سیف آن را هم تهیه باید بکنید ( البته برای همه این کار اجباری است)
پاسخ:
پاسخ: به هر حال نمره هم متناسب با کاری که انجام میدهید داده خواهد شد
پاسخ:
پاسخ: در این حالت بیشتر سوال میکنم تا مطمئن شوم به اندازه کافی نکات لازم را فرا گرفته اید. اگر فرا گرفته باشید نمره کامل هم داده میشود
پاسخ:
پاسخ: 1- متوجه منظور شما نمیشوم. اتصال برشگیر به تیر مگر مفصلی و گیردار دارد ؟ 2- بیشتر توضیح دهید متوجه نشدم. 3- راه حل بهتر برای مقابله با تنشهای حرارتی ایجاد درز انقطاع در سازه است به گونه ای که نگذاریم طول و عرض سازه از مقدار خاصی ( در حدود 30 متر ) بیشتر شود.
پاسخ:
پاسخ: اگر فیلم هم نگرفتید مهم نیست چون از شما سوال میکنم و اینقدر میپرسم تا متوجه شوم که خودتان انجام داده اید. فیلم بگیرید بهتر است.
پاسخ:
پاسخ: در مورد سوال اول که خودتان توضیح داده اید. احتمالاً استادتان متوجه سوال شما نشده است یا جوابی داده است که شما درست متوجه نشده اید. به هر حال اتصال گیردار یا مفصلی برای برشگیر معنی خاصی ندارد. در مورد سختی محوری اعضا این هم خیلی مفهوم ندارد. سختی محوری به سطح مقطع اعضا وابسته است تبعاً هر چقدر سایز مقاطع بیشتر باشد سختی محوری هم بیشتر است معمولاً سایز مقاطع در قابهای خمشی بیشتر است و تبعاً این سختی هم بالاتر است. ولی باز هم میگویم سختی محوری به این شکل که شما بیان کرده اید معنی خاصی ندارد.
پاسخ:
پاسخ: برای تیرهای مفصلی معمولاً قسمت بزرگتر تیر را در وسط دهانه و برای تیرهای گیردار در دو انتهای تیر پیش بینی میکنند. معمولاً در برش مشکل خاصی نداریم. در مورد ساخت مقاطع هم باید اول مقاطع را بسازید و بعد از آنها لیست درست کنید
پاسخ:
پاسخ: برای طراحی آن باید علاوه بر کنترلهای عادی در صورت عدم تیغه بندی مناسب روی سقف ، ارتعاش نیز کنترل شود که شاید این کنترل انجام نشده است. به طول دهانه هم به طور طبیعی بستگی دارد.
پاسخ:
پاسخ: دقیق در این مورد اطلاع ندارم ولی میدانم که برخی از انتی ویروسها با این کرک مشکل دارند و اجرای آن بر نسخه های 64 بیتی هم حاوی مشکلاتی است. البته اینها که گفتم برای کرک مشترکی است که برای نرم افزارهای CSI موجود است. برای بقیه اطلاعی ندارم و استفاده هم نمیکنم.
پاسخ:
پاسخ: روی تیرهای چند دهانه یا تیرهایی که به دهانه طره منتهی میشوند بعضاً عدم وجود بار زنده یا برف روی دهانه مجاور باعث بالا رفتن لنگر دهانه مورد نظر میشود. سوالاتی هم که میپرسید مشکلی نیست در حد توانم جواب میدهم البته به برخی از سوالات شما در فروم ایران سازه قبلاً پاسخ داده شده است.
پاسخ:
پاسخ: تعداد طبقات یکی اضافه تر لحاظ میشود
پاسخ:
پاسخ: برای درک بهتر باید در مورد مودهای ارتعاشی سازه اطلاعات کافی داشته باشید رفتار سازه عمدتاً ناشی از مود اول ارتعاش سازه است که حالت مثلث وارونه دارد و در آن طبقات بالاتر به صورت خطی ارتعاششان بیشتر میشود به همین نسبت نیرویی که به آنها هم میرسد بیشتر میشود. طراحی بادبندها هم بر اساس برش هر طبقه و نه نیروی جانبی و نه نیروی جانبی آن طبقه طراحی میشود
پاسخ:
پاسخ: همانطور که عرض کردم برای درک بهتر این موارد باید با مفاهیم رفتار دینامیکی سازه ها، مودهای ارتعاشی و... آشنا باشید. سختی در نیروی وارد بر سازه تاثیرگذار است ولی همانطور که گفتم در مورد سازه های منظم نقش اصلی در میزان نیروی وارد بر سازه مود اول ارتعاشی آن است شکل مود اول ارتعاشی در مورد سازه های منظم به گونه ای است که با افزایش ارتفاع تغییر مکانها و به تبع آن نیروی وارد بر طبقه به صورت خطی افزایش می یابد.
پاسخ:
پاسخ: بله ولی به هر حال باید مقاطع برای ترکیب بارهای شامل بار دینامیکی کاهش یافته جوابگو باشند
پاسخ:
پاسخ: 1- در مورد ستونها اگر جزیی از قابهای مهار بندی شده باشند ضریب ترک خوردگی به آنها تعلق نمیگیرد و برای قابهای مهاربندی نشده عدد 0.7 اعمال میشود. توجه کنید که این مساله نسبی است. حتی ستونها هم در برخی از حالات بارگذاری تا حدی دچار ترک میشوند.
2-تا جایی که میدانم در اکثر موارد چه در طبقات بالا و چه در طبقات پایین سهم دیوار برشی از قابها در تحمل نیروی برشی بیشتر است. البته ممکن است این مساله در برخی طبقات تا حدی متفاوت باشد. در بحث توزیع نیرو بین دیوارها و قابها باید توجه نمود که نیرو به گونه ای توزیع میشود که تغییر شکلهای قابها و دیوارهای هم صفحه با آنها یکسان باشد. اگر دقت نمایید رفتار دیوارها ( خارج از قاب) به صورت یک تیر طره است که هر چه به سمت بالا حرکت کنیم میزان تغییر شکلهای نسبی در آن بیشتر است به همین جهت به نظر میرسد که برای اینکه تغییر شکل آن باید با قاب یکسان شود سهم نیروی آن در طبقات بالا کمتر میشود تا تغییر شکل آن نیز به میزان تغییر شکل قابها کاهش یابد این حدسی است که من دارم چقدر درست است نمیدانم ولی به هر حال توجه کنید که به هر حال حتی در طبقات بالا هم به دلیل سختی بالای دیوارها سهم آنها نسبت به قاب بیشتر است.
پاسخ:
پاسخ: اگر قبل از امتحان تحویل میدادید تا حدی نمره داشت ولی البته به شرطی که نمره پاسی را خودتان اخذ میکردید ولی در حال حاضر که امتحان گذشته است خیر نمره ای ندارد.
پاسخ:
پاسخ: بررسی میکنم اگر نیاز داشت اعمال میکنم
پاسخ:
پاسخ: بله حذف شده است ولی در مورد کنکور ارشد اطلاعی ندارم.
پاسخ:
پاسخ: تا جایی که میدانم مشابه ضوابط ستونهاست. در مبحث نهم به نظرم اشاره خاصی به ضوابط آن نشده است ولی باز نگاهی بیاندازید تا مطمئن شوید
پاسخ:
پاسخ: یک پاورپوینت در وبلاگ هست که تا حدی نیاز شما را رفع میکند البته مطابق با مبحث 8 و فصل سوم آیین نامه 2800 است
پاسخ:
پاسخ: امتحان کردم مشکلی نداشت به هر حال توی سایت ایران سازه هم برای دانلود موجود است
پاسخ:
پاسخ: من اطلاعی از وضعیت دانشگاه آزاد کاشان ندارم توجه کنید که در بحث ادامه تحصیل 50 درصد آن خود شما و 50 درصد دانشگاه و به طور استاد راهنمای شماست. اگر بتوانید معدل خوبی در ارشد داشته باشید و مقاله خوبی هم از تز ارشدتان به دست آورید اسم دانشگاه در ارشد خیلی مهم نیست.