وبلاگ شخصی احمدرضا جعفری

در این وبلاگ نوشته های شخصی احمدرضا جعفری درج میگردد

وبلاگ شخصی احمدرضا جعفری

در این وبلاگ نوشته های شخصی احمدرضا جعفری درج میگردد

این وبلاگ متعلق به احمدرضا جعفری میباشد. مقالات، پروژه ها، برنامه های نرم افزاری، دیدگاهها، برنامه های کلاسی و .... از جمله مطالبی هستند که در این وبلاگ قابل دسترس میباشند.
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
نویسندگان
آخرین نظرات

بهینه سازی چیدمان ورقهای کامپوزیت  Symmetric Angle-ply با چهار لبه متکی در برابر بار کمانش به روش عددی

 

 

احمدرضا جعفری1، علیرضا جهانپور2،

1- دانشجوی دکترای سازه دانشگاه ملایر

2- استادیار دانشکده عمران دانشگاه ملایر

 

arjafari2004@gmail.com

 

خلاصه

یکی از مسایلی که در مورد کمانش ورقهای کامپوزیت وجود دارد، کمانش ورقهایی است که برای آنها از چیدمان متقارن لایه ها در حالتangle-ply استفاده شده است. برای کمانش اینگونه ورقها رابطه صریحی وجود ندارد. در این پژوهش  بر اساس روش عددی، کمانش این ورقها بررسی شده است و سعی شده است  چیدمانی بهینه برای این کامپوزیتها برای رسیدن به بار کمانش بیشینه ارایه گردد. برای این منظور از نرم افزار قدرتمند ABAQUSE استفاده شده است. ورقهای مورد بحث در این مقاله مستطیلی و دارای 4 لبه متکی با تکیه گاههای ساده تحت بارگذاری داخل  صفحه بر روی لبه های صفحه میباشند. دو مصالح کربن اپوکسی و کولار اپوکسی به صورت نمونه بررسی شده اند. کامپوزیتها در سه  حالت سه ، پنج و هفت لایه بررسی شده اند و حالات مختلفی از نظر بارگذاری و نسبت ابعاد ورق مورد بررسی قرار گرفته است و خلاصه نتایج به صورت جدول و نمودار ارایه شده است.  بررسی انجام شده بر اساس نتایج کمانش ورقها در مود اول آن بوده است. بررسیهای انجام شده عمدتاً بر اساس کامپوزیتهای سه و پنج لایه بوده و  نتیجه های اخذ شده از آنها با کامپوزیتهای 7 لایه صحت سنجی شده اند.بر اساس نتایج این پژوهش  صرفنظر از جنس مصالح و تعداد لایه ها حالت بهینه برای چیدمان لایه ها بستگی به عوامل مختلفی نظیر نوع بارگذاری و  نسبت ابعاد ورقها  و نحوه چیدمان لایه های در کنار هم دارد که به تفصیل در مورد آن بحث شده است.

کلمات کلیدی: بهینه سازی، کمانش ، ورق ، کامپوزیت ، angle-ply

مقاله فوق در هشتمین کنگره ملی مهندسی عمران (17 و 18 اردیبهشت ماه1393 - دانشگاه بابل) ارایه شده است

لینک دانلود

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۳/۲۸
احمدرضا جعفری

نظرات  (۴)

سلام آقای مهندس جعفری
سوالی ازتون داشتم.
چرا درسازه ها،زمانی که ساختمان به دور خود می پیچد،به ستون هایی که از مرکز سختی دورترندآسیب های جدی تر وبیشتری وارد میشود؟
خیلی ممنون

پاسخ:
پاسخ: دقیق متوجه منظور شما نشدم ساختمان به دور خود میپیچد یعنی چی ؟ شاید به بحث پیچش مربوط باشد و اینکه عناصر مقاومی که دورتر از مرکز سختی هستند نقششان در تحمل لنگر پیچشی بالاتر است.
منظورم همان پیچش در ساختمان بود.بهتر بود همین عبارت رو میگفتم.یعنی این ستونها سهم بیشتری از پیچش می برند؟

پاسخ:
پاسخ: همانطور که عرض کردم سهم عناصر مقاوم جانبی از پیچشی با دور شدن از مرکز سختی ساختمان اضافه میشود.
سلام وعرض تبریک ماه مبارک رمضان
2تاسوال داشتم.
توی یک فایلی خوندم،سختی جانبی قاب های خمشی بیشتر متاثر از ستون است.در حالی که توی کتاب دکتر مستوفی نژاد نوشته شده حدود65 درصدتغییر شکل جانبی، ناشی از خمش تیرهاست ومابقی از تغییرشکل جانبی ستون هاست. کدامش میتواند درست باشد؟
2-در کتاب دکتر مستوفی گفته شده،در قاب خمشی تغییرشکل برشی قاب غالب است، درحالی که درسیستم دیواربرشی یا مهاربند،تغییرشکل خمشی بیشتر است.
باتوجه به اینکه سیستم مهاربندی دراصل یک خرپای قائم است و نیروها ی آن محوری اند،میشود بگوییم تغییر شکل آن خمشی است؟
باتشکروآرزوی قبولی عبادات

پاسخ:
پاسخ: 1- مورد دوم به نظر صحیحتر است. هم سختی خمشی ستون و هم سختی خمشی تیر در سختی جانبی قاب موثر است که معمولاً سهم ستون بیشتر است. 2- حدس من اینست که چون در قابهای خمشی نسبت ارتفاع قاب به طول کل دهانهای قاب عدد کوچکی است رفتار کل قاب بیشتر برشی است تا خمشی. در مورد قابهای مهارنبدی شده چون فقط دهانه هایی خاص که بادبند دارند در سختی قاب موثرند طول دهانه سیستم مقاوم کوچک شده و در نتیجه نسبت ارتفاع به طول دهانه بالا رفته که در این حالت عملکرد قاب خمشی است تا برشی. توجه کنید که وقتی میگوییم رفتار خمشی به معنی این نیست که در اعضا لنگر خمشی وجود دارد یا وقتی میگوییم برشی به معنی وجود برش در اعضا لزوماً نیست این رفتار مربوط به کل مجموعه است و نه جز به جز اعضای آن. پس صرف اینکه در سیستم مهاربندی اعضا دارای نیروی محوری هستند به معنی این نیست که عملکرد آنها برشی یا خمشی نیست
سلام استاد
خسته نباشید
برای انتخاب ضخامت ورق اتصالی ک تیر را به تیر یا ستون ضابطه ای وجود دارد؟

پاسخ:
پاسخ: ضابطه ای خاصی در خاطرم نیست که داشته باشد جز مسایل اجرایی که ضخامت باید در حدود قطعاتی باشد که به آن جوش میشود

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی